Parket info

3 tips bij het delen van een kinderkamer

Geplaatst op

Wanneer er niet genoeg kamers over zijn of er kamers gebruikt worden voor andere doeleinden in je huis, is het nodig om je kindjes een kamer te laten delen. Ondanks dat het delen van een kinderkamer vaak de nodige ruzies tussen je kinderen veroorzaakt, heeft het ook positieve kanten. Zo leren je kinderen nog beter om voor zichzelf op te komen, problemen op te lossen en compromissen te sluiten. Toch geven we je graag 5 tips bij het delen van een kinderkamer, om het delen van een kamer zo soepel mogelijk te laten verlopen en er een goede indeling is van de ruimte. 

Ga voor praktische meubels

Het is zowel voor je kinderen als voor jou fijn wanneer je kinderen allebei in een eigen bed kunnen slapen. Om ruimte te besparen kun je gaan voor een kinder stapelbed. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om een stapelbed te kiezen met opbergruimte. Wanneer je wel genoeg ruimte in de kamer hebt voor alle meubels, en ruimte overhoudt voor de kinderen om te kunnen spelen, is een los kinderbed met lades ook een hele goede optie. In deze lades kun je veel spullen opbergen. Ideaal! 

Een scheidingswand

Een scheidingswand kan ook super handig zijn, om de ruimte in 2en te splitsen. Zo heeft ieder kind zijn of haar eigen ‘deel.’ Je hoeft hier niet een echte wand voor neer te zetten, maar je kunt een scheiding maken door middel van bijvoorbeeld kasten. 

Laat je kinderen meehelpen 

Wanneer je de kinderkamer gaat inrichten raden we je aan dit vooral samen te doen met je kinderen. Zo vinden je kinderen het uiteindelijk leuker om in de kinderkamer te zijn. Door ze daarnaast hun eigen spulletjes te laten uitkiezen, zoals een eigen dekbedovertrek of een nachtlampje geef je ze ook echt het gevoel dat ze hun eigen plekje creëren in de kamer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden