Parket info

CRM-software voor een makelaarskantoor

Geplaatst op

In de wereld van digitale transformatie moet iedereen mee, personen en bedrijven. De wereld waarin wij ons begeven speelt zich steeds meer digitaal af. Vakanties boeken, series kijken, ook het kijken en zoeken naar huizen, waar wij ons op gaan focusen in dit artikel. Makelaars worden namelijk steeds meer geconfronteerd dat mensen steeds vaker online gaan zoeken naar woningen en digitaal contact zoeken met eventuele makelaars. Wij willen kijken hoe CRM-software makelaars kan helpen in het huidige digitale tijdperk, maar eerst gaan we kort kijken naar wat CRM precies is.

Wat is klantrelatiebeheer?

CRM is een afkorting dat staat voor ‘Customer Relationship Management’, oftewel klantrelatiebeheer. In essentie bestaat CRM uit twee kanten:

  1. Het beheren van het contact met klanten
  2. Het automatiseren van processen

Wanneer over CRM wordt gesproken, wordt vaak gesproken over een CRM-systeem. Een CRM-systeem vervult de functie om alle processen digitaal in kaart te brengen. Deze kunnen vervolgens binnen de software worden beheerd en geoptimaliseerd. Het systeem fungeert als centrale database voor alle elementaire klantgegevens en informatie. Hierdoor krijgen bedrijven meer inzicht in hun eigen klanten.

Wat zijn de voordelen van een CRM-systeem?

Er zijn meerdere voordelen aan een CRM-systeem voor makelaars. Wij willen er een aantal uitlichten:

  1. Door een centrale oriëntatie van het CRM-systeem zijn alle belangrijke gegevens op elk moment toegankelijk.
  2. Verbeterde verkoopkansen met CRM-software. Door middel van een softwarematige analyse kan een bedrijf hun verkoopprocessen verbeteren.
  3. CRM-software staat gepersonaliseerde marketing toe. Alle gegevens over uw klanten worden beheerd in het CRM-systeem. Zo kunnen interresses in verschillende soorten huizen worden opgeslagen en daarop gerichte marketingcampagnes worden ingezet.
  4. Een werkwijze conform de wet. CRM-software ondersteunt een bedrijf automatisch bij het werken volgens de wet. Wetten zoals de AVG verplichten bedrijven om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens.

Een CRM-leverancier

Er zijn veel leveranciers binnen de CRM-markt. Er zijn veel leveranciers die zich ook specialiseren op bepaalde sectoren of alleen hun systemen in de cloud aanbieden. Wij lichten daarom er een uit, namelijk Jeewi. Jeewi levert het systeem van Salesforce, een bekend en goed werkend systeem. U heeft de mogelijkheid om het systeem in de cloud te implementeren, waardoor u niet een eigen server hoeft op te zetten, wat kosten en tijd bespaart.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden