Parket info

De belangrijkste nadelen van een parketvloer

Geplaatst op

Het komt misschien wat vreemd over, maar eerlijkheid duurt het langst ook wanneer het gaat over de eigen producten! Parketvloeren hebben verschillende voordelen die al uitgebreid aan bod zijn gekomen op diverse pagina’s op deze website. Toch zijn er ook verschillende nadelen te bedenken die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden wanneer je een nieuwe vloer wil uitzoeken. Om de openheid van zaken te kunnen geven aangaande deze kwesties, hebben wij deze blog opgesteld zodat men beter in staat is om een goed gefundeerde keuze te kunnen maken wanneer het gaat om een vloer.

Nota bene: ben je op zoek naar een vloer die robuust is, in allerlei kleuren verkrijgbaar is en daardoor dus ook goed past bijna genoeg elk soort interieur? Dan willen we graag van harte aanbevelen om te onderzoeken op wat voor manier een gietvloer je de uitkomst kan bieden. Op de website van sensovloeren.nl op de pagina over gietvloeren voor meer informatie hierover. 

Parket is een natuurlijk product

Pakket is een natuurlijk product. Wanneer je te maken hebt met natuurlijke producten, mag je ervan uitgaan dat er ook een zekere variatie bestaat in het product. Zo zul je bij parket nooit 100% de vloer krijgen die je in de showroom hebt gezien. Dit komt omdat bijvoorbeeld de naden en de vormen van het hout per plank kunnen verschillen. Als je dan op zoek bent naar een vloer die erg neutraal is en egaal is, dan kan een parketvloer dit bemoeilijken. 

Parket kan krimpen en uitzetten

Afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperaturen, en voornamelijk de variaties en afwisseling hiervan, kunnen ervoor zorgen dat het pakket op termijn zal gaan krimpen of uitzetten. Dat is niet ongebruikelijk, maar kan wel erg vervelend zijn wanneer je een ruimte hebt die onderhevig is aan verschillende temperatuursveranderingen en veranderingen in de luchtvochtigheid. Houd hier dus rekening mee wanneer je een parketvloer overweegt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden