Parket info

De beste waterontharder voor jou

Geplaatst op

Kom er maar eens achter wat de beste wateronatharder voor jou is. Dat lijkt een stuk moeilijker dan het is. In deze tekst willen we jou vertellen hoe het precies in elkaar zit en wat de beste waterontharder voor jou is. Er zijn verschillende waterontharders op de markt waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de ionische waterontharder en de magnetische waterontharder. Maar welke is nou eigenlijk het beste? Wij gaan er wat meer over vertellen in deze blog dus lees snel verder. 

Ionische waterontharder

Een ionische waterontharder kan vrij duur zijn en heeft onmilieuvriendelijke effecten. Voor deze techniek wordt een zoutreservoir gebruikt en het zout daarvan kan in het water terecht komen waardoor zoet water zout wordt en niet meer geschikt is voor consumptie. Planten en dieren zijn afhankelijk van zoetwater. 

De magnetische waterontharder 

Een veel beter alternatief is de magnetische waterontharder die met magnetische straling werkt en dus niets van doen heeft met een zoutreservoir. Op deze manier kan zout ook nooit in het water terecht komen en zullen alle milieuproblemen die daarmee gepaard gaan niet optreden. Fijn om te weten dat de magnetische waterontharder ook totaal geen onderhoud behoeft. Je kunt het ding op de hoofdwaterleiding aansluiten en verder vergeten. Het leuke van een magnetische waterontharder is ook nog eens een keer dat hij veel goedkoper is dan een ionische waterontharder.

Voordelen van een waterontharder 

Er zijn verschillende waterontharders, maar de voordelen die ze met zich meebrengen zijn toch wel te vergelijken. Door het gebruik van een waterontharder zul je zien dat er geen of veel minder kalkaanslag in apparaten en leidingen gaat zitten waardoor deze zaken veel beter functioneren. Apparaten gaan minder snel stuk door kalkaanslag en verbruiken minder stroom. Dat is goed voor de portemonnee en het milieu. Dus een prima manier om ecologischer te leven. We nemen op onze site nog meer leuke onderwerpen met je door in onze inspirerende blogs. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden