Parket info

De cruciaalste minpunten van een parketvloer

Geplaatst op

Het komt mogelijk wat raar over, maar eerlijkheid prijzig. het langst tevens als het gaat over de eigen producten! Parketvloeren hebben een aantal pluspunten die al veel omvattend  aan bod zijn gekomen op verschillende pagina’s op deze website. Desondanks zijn er tevens een aantal minpunten te bedenken die belanghebbende zijn om in het achterhoofd te houden als je een nieuwe vloer wilt uitpluizen. Om de openheid van dingen te kunnen geven inzake deze kwesties, hebben wij dit artikel opgesteld zodat men beter in staat is om een degelijk gefundeerde beslissing te kunnen repareren als het gaat om een vloer.

Nota bene: ben je op zoek naar een vloer die stevig is, in veel een aantal kleuren verkrijgbaar is en daardoor dus tevens degelijk past haast genoeg elk soort interieur? Dan willen we met genoegen van harte aanraden om te onderzoeken op wat voor manier een gietvloer je de uitkomst kan bieden. Op de website van gietvloer.nl voor meer informatie hierover. 

Parket is een natuurlijk product

Pakket is een natuurlijk product. Als je te repareren hebt met natuurlijke producten, mag je ervan uitgaan dat er tevens een bepaalde variatie bestaat in het product. Zo zul je bij parket nooit 100% de vloer krijgen die je in de showroom hebt gezien. Dit komt omdat bijvoorbeeld de naden en de vormen van het hout per plank kunnen verschillen. Als je dan op zoek bent naar een vloer die erg neutraal is en vlak is, dan kan een parketvloer dit bemoeilijken. 

Parket kan krimpen en uitzetten

Afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperaturen, en vooral de variaties en afwisseling hiervan, kunnen ervoor zorgen dat het pakket op termijn zal gaan krimpen of uitzetten. Dat is niet ongebruikelijk, maar kan wel erg onaangenaam zijn als je een ruimte hebt die onderhevig is aan een aantal temperatuursveranderingen en veranderingen in de luchtvochtigheid. Houd hier dus rekening mee als je een parketvloer overweegt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden