Parket info

De overeenkomsten tussen parket en riet

Geplaatst op

Het is en blijft iets bijzonders, een rieten dak. Mensen hebben er iets mee, of vinden het helemaal niets. Een middenweg lijkt niet te bestaan. Wat dat betreft kun je een rieten dak wel vergelijken met parket. Ook dit is iets waar je van houdt, of dat je verafschuwt. Mensen die een huis hebben met een rieten dak én een vloer van parket, zou je dus mensen met smaak kunnen noemen. 

Zowel riet als parket laat je alleen door professionals leggen

Of het nou om parket gaat of om riet, wil je het beste resultaat dan kies je altijd voor professionals die ofwel de vloer ofwel het riet op het dak aanbrengen. Alleen dan krijg je steeds het beste resultaat. Wil je een rieten dak, dan ben je aangewezen op de diensten van een rietdekkersbedrijf. Deze specialisten schakel je in als er een nieuw rieten dak aangelegd moet worden en wanneer er onderhoud aan het rieten dak gepleegd moet worden. 

Riet kan op meer dan één manier gelegd worden

De specialisten van het rietdekkersbedrijf kunnen op verschillende manieren riet op je dak aanbrengen. Vaak kunnen de specialisten zelf op de beste wijze inschatten welke manier de beste is voor jouw specifieke situatie. Er kan gewerkt worden met een onderconstructie op het dak. Het riet wordt dan op die onderconstructie aangebracht. Een andere optie is het open rieten dak. Riet wordt dan met behulp van spandraden en binddraad op een open onderconstructie aangebracht. Nog weer een andere mogelijkheid is werken met een schroefdak. Er wordt dan een getimmerd dak op het dak aangebracht en daarover wordt vervolgens het riet gelegd.

Schakel het rietdekkersbedrijf ook in voor onderhoud van je dak

Werken met een schroefdak heeft zo zijn voordelen. Zo heb je in huis veel minder last van tocht. Bovendien geldt een dergelijke wijze van rietdekken als brandveiliger. Ligt het riet eenmaal op je dak, dan schakel je het gekwalificeerde rietdekkersbedrijf uiteraard ook in voor het plegen van onderhoud aan het rieten dak. Een dergelijk mooi dak verdient alleen het beste onderhoud en je wilt zelf het dak toch ook zo lang mogelijk mooi houden?

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden