Parket info

De voordelen van gietvloeren

Geplaatst op

Een gietvloer heeft vele voordelen waar je van kunt profiteren. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en taaiheid, waardoor het type ideaal is om te worden gerealiseerd in magazijnen en fabrieken waar de vloer een grote belasting te verduren krijgt. We nemen hieronder een aantal voordelige eigenschappen van de gietvloer met je door. 

Taaiheid

Gietvloeren worden chemisch vervaardigd door de chemische binding van twee chemicaliën. De resulterende binding is sterker dan beton en heeft een immense weerstand tegen breuken en slijtage. De laag van de chemische coating waaruit de hars bestaat, is ononderbroken. Deze continuïteit is van vitaal belang voor de versterking van de vloer.

Flexibiliteit

Alle gietvloeren zijn flexibel en presteren goed onder druk en stress. De harsbekleding kan een enorm gewicht dragen dankzij de verbinding tussen de chemicaliën en houdt zichzelf goed onder zware belasting. De mate van flexibiliteit helpt ook bij het dragen van gewicht. Stel dat een magazijn duizend ton aan voorraden bevat en een harsvloer over het beton heeft; de vloer zal het gewicht houden en barsten van het beton eronder voorkomen.

Bestand tegen slijtage

Epoxyvloeren of gietvloeren staan bekend om hun slijtvastheid. Dit betekent dat wanneer er iets zwaars of krachtigs de vloer schuurt, de harsvloer niet beschadigd zal worden terwijl een gewone betonvloer direct bekrast of vernield is

Weerstand tegen chemicaliën

De meeste vloeren zijn niet bestand tegen het morsen van chemicaliën. Zuren, logen en diverse oplosmiddelen beschadigen een vloer permanent. Maar de gietvloeren zijn bestand tegen alle vormen van chemicaliën en gevaarlijke stoffen. Dit maakt het ideaal voor gebruik in chemische laboratoria en andere industriële contexten.

Esthetische aantrekkingskracht

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten. Je kunt kiezen uit vele soorten texturen en ontwerpen om aan je design behoeften te voldoen. Er valt behoorlijk wat te kiezen, want er is een grote verscheidenheid aan esthetisch aantrekkelijke ontwerpen te krijgen. Esthetische aantrekkingskracht is zeer belangrijk in de vloercoating, omdat niemand geeft om de kwaliteit van de vloer als deze er niet mooi uitziet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden