Parket info

DIY: palletmeubels voor de zomertuin

Geplaatst op

Je kunt natuurlijk voor honderden euro’s aan meubels aanschaffen, maar tegenwoordig kun je ze ook heel eenvoudig zelf maken: op basis van bouwmaterialen van een pallet. Palletmeubels zijn populair en niet zonder reden. Juist vanwege het goedkope materiaal en de snelheid waarmee het gemaakt kan worden, kiezen veel mensen (al dan niet met een krappe beurs) voor palletdesign. Palletdesign is echt do it yourself (DIY) design, waarmee jij een aardige duit kunt besparen. We geven de voorkeur aan nieuwe pallets. In deze blog geven we je een paar tips.

Lounge set

Met 10 pallets maak jij eenvoudig een lounge set. Dat scheelt je echt honderden euro’s. De pallet past binnen de industriële stijl en straalt een basis look uit. Pallets zijn natuurlijk altijd gebruikt binnen de industrie. Stapel een paar pallets, meestal drie, en je hebt al snel je bank. Leg hier een kussen op en je zit lekker zacht. De tafel maak je ook met drie pallets. Natuurlijk kun je deze ook hoger of lager maken. Een rugsteun kun je met een halve pallet per zitplek maken. Dus een tweepersoons bank heeft een hele pallet nodig voor de rugsteun. Maar dit steekt niet zo nauw, dit kun je naar eigen inzicht maken. Want misschien heb je geen rugsteun nodig omdat je loungeset in een gedeelte van de tuin staat waar al een muurtje of schutting staat. Dan kun je ook kiezen voor een kussen in de rug.

Bank

Voor een palletbank heb je in totaal zeven pallets nodig. Natuurlijk kun je daarnaast nog een stoel maken van drie en halve pallet en een tafel van drie pallets hoog. Qua kosten hoef je het niet te laten want zo duur zijn pallets niet. Op internet kun je vaak wel een aanbieding vinden en ze goedkoop laten verzenden.

Eethoek voor je serre

Ook als je een serre hebt hoef je hier niet per se dure meubels in te zetten. Tik een paar pallets op de kop, gebruikt of nieuw, voeg wat eigen creativiteit toe, en je hebt al snel je eethoek voor je serre. Een serre houdt het midden tussen een tuin en een deel van je huis. Soms kun je ook veel ramen en deuren openzetten dan lopen binnen en buiten echt door elkaar heen. Het leuk is het om een industriële meubelset te maken voor je serre.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden