Parket info

Ecologisch wonen voor minder geld

Geplaatst op

Veel mensen denken dat het duurder is om ecologische wonen. In deze tekst willen jou graag vertellen dat het ook voor veel minder geld kan en dat dit erg slim is. Een van de dingen die jou gaat helpen is een waterontharder. Een waterontharder kopen is dus erg slim. Maar hoe zit het nou precies in elkaar en hoe gaat dit apparaat jou helpen? We willen het graag vertellen in deze tekst zodat jij kunt profiteren van de verschillende voordelen. Lees snel verder! 

Apparaten gaan veel langer mee en gebruiken minder energie 

Wanneer er kalkaanslag in apparaten gaat zitten, zoals de vaatwasser en de wasmachine, dan zullen deze apparaten veel minder goed gaan werken. Ze gaan ook sneller stuk. En nog erger misschien wel is dat ze veel meer energie gaan verbruiken. Dat gaat betekenen dat je meer geld gaat uitgeven maandelijks aan de energierekening. Ook de productie van nieuwe apparaten, die je moet aanschaffen omdat de oude stuk gegaan zijn, kost energie en resulteert in meer CO2-uitstoot. Om dit allemaal te voorkomen kun je gebruikmaken van een waterontharder. Wij raden je aan om te gaan voor een magnetische waterontharder.

Hoe werkt een magnetische waterontharder?

In tegenstelling tot een waterontharder die werkt met een zoutreservoir, waarbij een ionenwisselaar ervoor zorgt dat kalkaanslag uit het water gehaald wordt, werkt een magnetische waterontharder met magnetische straling en heeft verder niets nodig. Je kunt water bestralen met magnetische straling en zo zorgen dat de kalk opgelost blijft zitten in het water. Het resultaat hiervan is dat er geen kalkaanslag ontstaat in vaatwassers, wasmachines, maar ook niet in allerlei leidingen in je woning. Zo raken ze niet verstopt. Ook de verwarmingsinstallatie werkt een stuk beter wanneer er geen kalkaanslag in zit. 

Kies geen ionische waterontharder

We raden je af om een waterontharder met een zoutreservoir uit te nemen omdat het zout uiteindelijk in het zoete oppervlaktewater terecht kan komen waardoor het niet meer / minder geschikt is als drinkwater voor planten en dieren (en mensen). 

Dit laatste noemen wij het proces van verzilting en het is een probleem dat zich op mondiaal niveau voordoet. We raden je aan om een bijdrage te leveren aan een beter milieu door een waterontharder aan te schaffen die werkt met magnetische straling. Zo kun je op een vrij eenvoudige wijze ecologischer leven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden