Parket info

Een gietvloer of parket?

Geplaatst op

Een gietvloer geniet voor veel mensen de voorkeur als het gaat over het vormgeven van hun moderne woning. In deze tekst willen we graag een aantal voorbeelden geven waarom een gietvloer erg gewild is en deze ook afzetten tegen de parketvloer die al jaren populair is. Welke vloer past het beste bij jou? Dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Lees snel verder, dan ben je helemaal goed ingevoerd als het gaat over de verschillende keuzes die je kunt maken. 

De parketvloer

Het parketvloer is gemaakt van hout en dit brengt allerlei voordelen met zich mee kom maar namelijk een warme uitstraling die zeer natuurlijk is. Daarbij is een parketvloer bijzonder luxe en zorgt ervoor dat er een basis voor je woning is waar je gemakkelijk een luxehuis interieurontwerp op kunt realiseren. Je ziet dat al vroeg gebruik gemaakt wordt van een parketvloer zo zijn er in de 15e eeuw en mensen die houten vloeren in bepaalde motieven laten leggen, later in de 17e eeuw ook in Frankrijk, vooral de Adel had genoeg geld om dit soort vloeren in hun paleizen te laten realiseren. Het nadeel van een parketvloer is dat deze slecht tegen water kan. We raden dus ook niet aan deze vloer aan te schaffen als je kleine kinderen hebt. 

Een gietvloer 

De gietvloer is ontstaan in de industriële context en later is deze toegepast in de medische context kon maar bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Het is een type vloer dat echt populair is, omdat deze een bijzondere belasting aankan en goed tegen sterke schoonmaakmiddelen kan, waardoor zuren ook totaal geen kans krijgen op het kunststof van deze vloer. De gietvloer bestaat namelijk uit gegoten kunststof die vaak over een betonvloer gemaakt wordt. 

Het is een erg fijn vloer type voor mensen die last hebben van stofallergie, omdat deze vloer veel minder stoffig is dan een betonvloer. Dit heeft natuurlijk weer te maken met het feit dat dit type vloer, dit in tegenstelling tot de parketvloer, gemakkelijk schoongemaakt kan worden met water en schoonmaakmiddelen. Waardoor je gewoon minder stof op de vloer hebt liggen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden