Parket info

ERP-software binnen een makelaarskantoor

Geplaatst op

Bij een makelaarskantoor denkt u niet snel aan ERP, maar toch kan het goed van pas komen om beter contact te houden met een (potentiële) klant, bedrijfsprocessen te automatiseren. Wij leggen u graag uit op welke wijze een ERP-systeem u kan helpen. Eerst kijken we naar wat ERP precies is.

Wat is ERP-software?

De afkorting ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen en optimaliseert deze binnen een organisatie. Alle gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database, waardoor ze altijd voor iedere medewerker inzichtelijk zijn.

Een ERP-systeem is een tool die zorgt voor een hogere productiviteit binnen de organisatie, doordat veel processen binnen dit informatie- en managementsysteem geautomatiseerd kunnen worden.

Voordelen voor een makelaarskantoor

ERP-software brengt verschillende voordelen met zich mee waar makelars van kunnen profiteren. Afhankelijk van het bedrijf wordt er toegevoegde waarde gecreëerd op de volgende gebieden:

Automatisering van activiteiten

Een ERP-systeem automatiseert eenvoudige en terugkerende werkzaamheden. Zo kunnen medewerkers zich bezig houden met de belangrijke taken.

Centrale database

Alle gegevens van het bedrijf worden samengevoegd tot een centrale database. Op deze manier wordt de samenwerking tussen afdelingen beter en wordt informatie beter gedeeld.

Real-time gegevens

Met ERP profiteert men van real-time gegevens waardoor iedere werknemer op elk moment van de dag inzicht heeft in de meest recente data, van data van SCM tot aan marketinggegevens.

Veiligheid

Door alle gegevens in het bedrijf te centraliseren, wordt het gemakkelijker om deze op slechts één plek te beschermen. Anders zou dit op veel verschillende plaatsen afzonderlijk moeten worden beveiligd, wat een enorme inspanning zou betekenen.

Rapportages

Alle bedrijfsprocessen van een bedrijf worden gemonitord en geanalyseerd. Rapporten met de resultaten van deze analyses kunnen met een druk op de knop automatisch worden aangemaakt en dienen als basis voor besluitvorming.

Het vinden van de juiste ERP-software

Er zijn veel leveranciers van ERP. Wij willen er eentje uitlichten, namelijk Sage. Sage is de marktleider in geïntegreerde oplossingen voor boekhouding/commercieel beheer, uitbetalingen en online betalingen en ondersteunt de ambities van ondernemers wereldwijd. Het Sage 100 Generatie i7 sofwarepakket sluit nauwkeurig aan bij de beheersbehoeftes van KMO’s, door een combinatie van ergonomie, performantie en business intelligence.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden