Parket info

Franse vakantiehuis smaakvol inrichten

Geplaatst op

French Country design is een interieurstijl die is geïnspireerd op landhuizen en boerderijen op het Franse platteland. Het creëert het warme en gastvrije gevoel dat je krijgt in een Franse boerderij. Of je nu midden in New York City bent of ergens aan de kust van Zandvoort, als je een klassiek Frans Country interieur binnenloopt, waan je je meteen ergens diep in het hart van de Provence, omdat deze stijl vooral wordt geassocieerd met de regio Provence in Frankrijk. In zo’n interieur zijn landelijke kasten heel mooi (supertip). Lees met ons verder om deze stijl beter te leren kennen. 

Supermooie stijl

Aan de andere kant is het gemakkelijk om de Franse stijl te verwarren met de boerderij en een meer rustieke stijl, omdat beide veel natuurlijke materialen, luchtigheid en lichtheid, wit, hout, en antiek bevatten, maar het zijn totaal verschillende dingen.

Eigenlijk is de klassieke Franse elegantie samengevoegd met landelijke esthetiek waardoor een balans ontstaat tussen schoonheid en comfort. Het voelt doorleefd en gastvrij, maar toch onberispelijk en verfijnd.

Natuurlijke materialen zijn een belangrijk aspect van de Franse landelijke stijl. De muren zijn vaak ruw en gebeitst of direct op pleisterwerk geschilderd.

Steen is een materiaal dat vaak sterk aanwezig is. Stenen elementen kunnen onder meer muren, vloeren en openhaarden zijn.

Luxe vakantiehuis

Hout is een ander belangrijk materiaal dat met deze stijl wordt geassocieerd. Veel kamers in French Country stijl zijn voorzien van houten balken, en dit materiaal komt ook terug in vloeren, meubels en muurdetails. Superluxe dus!

Smeedijzer is een ander materiaal dat vaak voorkomt in kamers met deze stijl van interieurinrichting. Materialen, of het nu om hout of steen gaat, hebben vaak een verweerd uiterlijk. Niets is perfect gepolijst, maar de afwerkingen zijn subtiel verweerd voor een doorleefd gevoel. Als we één woord zouden mogen gebruiken om het kleurenpalet van deze stijl te beschrijven, dan zou dat “warm” zijn.

In feite wordt bijna elke kleur van het spectrum gebruikt in deze stijl van interieurdecoratie, maar er worden voornamelijk warme tinten gebruikt. Dit helpt om een gastvrije, uitnodigende esthetiek te creëren. Lichtere kleuren worden echter ook vaak gebruikt, zoals zonnig geel en zacht goud, neutrale tinten en pastels. Aan de andere kant doen diepe tinten als helder grasgroen en donker jagersgroen, vurig rood, gebrande roest en kobaltblauw het ook erg goed bij dit thema.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden