Parket info

Goed leidingwater is een primaire levensbehoefte

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning hebt laten bouwen, dan zal in eerste instantie je aandacht opgeslokt worden door de aankleding van dat huis. Je zoekt meubels uit, denkt na over de kleuren en kiest natuurlijk de beste en mooiste vloer. Logisch, want zeker de vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van jouw nieuwe woning. Zaak dus zorgvuldig te kiezen.

Was komt veel stijver uit de wasmachine

Heb je een vloer gevonden en heb je ook de rest van je inrichting in orde? Dan is het zaak eens verder te kijken. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van je leidingwater. Het wil in ons land nogal eens voorkomen dat er veel kalk in het water zit en dat zorgt voor hard leidingwater. Hard leidingwater heeft een aantal gevolgen. Zo komt de was veel stijver uit de wasmachine en functioneren bijvoorbeeld de wasmachine, vaatwasser en waterkoker veel minder goed. Aan de andere kant gebruik je wel veel meer stroom. Ook voor je huid en je haar is hard water minder goed. Het wordt er droog van. 

Los het probleem dat hard leidingwater heet snel op

Door meteen een waterontharder te laten plaatsen, los je het probleem dat hard leidingwater heet meteen op. De waterontharder maakt van hard water veel zachter water. Daardoor functioneert je apparatuur weer beter en verbruikt het minder stroom. De waterontharder maakt dat de was weer zacht dat uit de wasmachine komt. De waterontharder zorgt eveneens voor minder kalkaanslag en de waterontharder zorgt er ook voor dat het water beter smaakt. Indirect zorgt de waterontharder dus ook voor betere koffie. 

Met een waterontharder verleng je de levensduur van je apparaten

Door een waterontharder te laten plaatsen verleng je ook de levensduur van de apparaten en draag je door minder zeep te gebruiken bij aan een beter milieu. Conclusie; je zorgt eerst voor een goede vloer en zorgt ook dat je weet hoe je de woning verder in gaat richten. Vervolgens check je de kwaliteit van het leidingwater en kies je bij hard leidingwater voor een ontkalker. De investering? Die verdien je door de lagere energierekening al vrij snel terug.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden