Parket info

Handige sloten die jouw leven een stuk veiliger maken

Geplaatst op

Een goed slot is het halve werk! En dat is niet zomaar. Uiteraard weten onze professionals van Slotenmaker Almere precies wat ze doen. Maar toch is het altijd fijn om zelf ook wat kennis op te kunnen doen over wat je nou eigenlijk in huis haalt. Er zijn zoveel verschillende sloten dat de keuze steeds groter en meer word. Hieronder geven je wat voorbeelden van sloten die opmerkelijk handig zijn en toch net even anders zijn dan het originele normale slot wat je uiteraard al kent. Uiteraard hebben wij nog zoveel meer keuzes wat sloten betreft maar wij lichten toch graag één van ons favorieten toe.

Cilinderslot met knopbediening

Één van de cilindersloten die tegenwoordig wat populairder is zijn de cilindersloten met knopbediening. Dit is een wat nieuwere methode die vrij gemakkelijke werkt. Aan de binnenkant van de woning bevindt zich dan een knop die naast het cilinder zit. Als je hierop drukt ben je binnen no-time buiten. Met ‘no-time’ bedoel ik ook echt no-time, een slot als deze kan er namelijk ook voor zorgen dat als er brand is dat jij binnen één druk op de knop naar buiten kunt vluchten. Want je moet er natuurlijk niet aan denken dat je met brand in je huis met haast je sleutel nog eens moet gaan zoeken. Dan zou je zomaar te laat kunnen zijn. Zo zijn er nog meer gevallen waar een sleutel vaak onhandiger werkt dan een druk op de knop zoals bijvoorbeeld als je slecht ter been bent of gebruik maakt van een rolstoel. Zo’n cilinderslot met knopbediening is dus in veel gevallen een ultieme uitvinding.

M&C move cilindersloten

De cilindersloten van M&C move zijn zeer goed bestand tegen veelgebruikte inbraaktechnieken. Het slot is voorzien van een brug van gehard staal. Dit cilinder zorgt ervoor dat uitboren, uitrekken of manipuleren niet mogelijk is. Ook is het misschien wel fijn om te weten dat dit  slot ook niet nagemaakt kan worden en ze standaard geleverd worden met kerntrekbeveiliging. En dat is absoluut een fijn extraatje aangezien dat een veelvoorkomende manier van inbraak is. Bij nood is dit ook een vrij bijzonder en gemakkelijk slot. Hoewel het niet vaak voorkomt heeft dit slot een sleutel die aan beide kanten de mogelijkheid geeft om er in gestoken te worden. Zo kun je gemakkelijk snel het pand verlaten bij bijvoorbeeld brand of iets dergelijks. Dit slot is tenslotte niet voor niets voorzien van een SKG-keurmerk met de hoogste garantie. Twijfelen om dit slot aan te schaffen lijkt niet nodig!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden