Parket info

Hoe onderhoud je je geschaafd eiken houten vloer?

Geplaatst op

Een geschaafd eiken houten vloer vinden veel mensen prachtig voor in hun huis. Zo’n vloer is echter niet erg gebruiksvriendelijk en heeft veel onderhoud nodig om in een goede staat te blijven. Daarom moet je voordat je een geschaafd eiken houten vloer in huis neemt goed weten wat je te wachten staat en ervoor zorgen dat je ervoor zorgt dat deze vloer lang mee kan gaan.

Het onderhouden van een geschaafd eiken houten vloer

Wanneer een geschaafd eiken houten vloer gelegd wordt, moet de masterolie waarmee de vloer in de fabriek mee is behandeld nog goed worden bijgewerkt. Dit houdt in dat je de vloer dus nog een keer moet insmeren met olie. Een rotklusje misschien, maar toch wordt het aangeraden deze behandeling jaarlijks op je geschaafd eiken houten vloer te herhalen. Wanneer je een groot huishouden bent en er altijd kinderen en huisdieren of je vloer heen rennen, is het zelfs gewenst om dit twee keer per jaar te doen.

Het schoonmaken van een geschaafd eiken houten vloer

Het schoonmaken van je vloer doe je natuurlijk ook al puur uit hygiëne, maar bij een geschaafd eiken houten vloer is het schoonmaken ook erg lang om de levensduur te verlengen. Voordat je vocht, in de vorm van olie of sop, aanbrengt op de vloer is het natuurlijk van belang dat deze stofvrij is. Dit kun je doen door regelmatig te stofzuigen. Het is belangrijk om dit met enige regelmaat te doen, omdat zanddeeltjes anders krassen kunnen maken in de geschaafd eiken houten vloer.

Wanneer de geschaafd eiken houten vloer stofvrij is, kun je met de dweil aan de slag. Hierbij moet je er vooral op letten dat de dweil niet te nat is, zodat de vloer niet te lang vochtig blijft. Het sop kun je het beste maken met lauw water en wat natuurzeep, dan kan er erg weinig mis gaan. Één ding wat je absoluut niet wilt hebben op je geschaafd eiken houten vloer zijn kleine plasjes water, pas daar dus mee op! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden