Parket info

Kies je vloer gemakkelijk uit

Geplaatst op

Het kiezen van een laminaat vloer is erg leuk om samen te doen of alleen, samen met alle andere elementen in je woning wanneer je net bent verhuisd of als je wat verandering wilt aanbrengen in bijvoorbeeld je woonkamer. De meeste mensen kiezen voor een houten uitstraling wanneer ze aan het kijken zijn naar laminaat. Maar je kunt ook besluiten om te kiezen voor iets met wat meer hoogglans. Niet alleen zijn ze makkelijk om uit te zoeken omdat er zoveel opties zijn, maar ze zijn ook simpel zelf te leggen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kun je het makkelijk zelf doen met wat gereedschap. Je kan een speciale zaag huren om de planken mee door te knippen, daarnaast zijn afstandsblokjes goed om te hebben samen met een blokje waarmee je de vloer vast kunt klikken. Wanneer de vloer ligt, kun je de plinten gaan leggen.

Handig om te weten
Het is naast dat laminaat er goed uit moet zien ook belangrijk dat de vloer kan tegen water. Je wilt natuurlijk wel gemakkelijk kunnen dweilen wanneer er vlekken zitten. Ook is het handig om van tevoren te kijken wat voor dikte laminaat je nodig hebt voordat je iets gaat kopen. Dit is omdat je rekening moet houden met de hoogte van de deuren, als je hier niet op let kunnen je deuren anders niet meer open of dicht. Wanneer je de dikte hebt bepaald en weet welke stijl je wilt, is het ook verstandig om de ruimte op te meten. Je kunt op deze manier het aantal vierkante meter in oppervlakte berekenen en zo kijken hoeveel meter vloer je nodig hebt.

Eigenschappen van een vloer
Niet alleen is waterbestendigheid handig, maar er zijn ook laminaat vloeren die geschikt zijn voor bijvoorbeeld vloerverwarming. Ook zijn er laminaat vloeren die speciaal gelegd kunnen worden op vloerverwarming. Wanneer je dit hebt, is het handig om hier rekening mee te houden. Anders is het erg zonde als je het weer moet vervangen. Ook zijn er vloeren die meer geluidsdemping hebben, dit kan fijn zijn als je in een appartementencomplex woont. Zo kun je makkelijk rekening houden met je buren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden