Parket info

Mooi nieuw hekwerk voor 2022

Geplaatst op

Een mooi hekwerk doet wonderen voor je tuin. We nemen in deze blog een aantal interessante zaken met je door. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee. 

De beste tuinafscheiding ideeën kunnen structuur, textuur, definitie en vreugde brengen aan en in je buitenruimte. Na een lange winter is het heerlijk om de tuin weer in te kunnen. Maar als je optimaal van de ruimte wilt genieten, moet er wel wat gebeuren, of het nu gaat om het vervangen of onderhouden van een tuinafscheiding, onkruid wieden en maaien, of het herontwerpen van enkele belangrijke elementen om je tuin een geheel nieuwe look te geven.

Hou je van je buitenruimte? We hebben er leuke ideeën voor! 

Praktisch plezier

De tuinafscheiding is een element van een tuin dat vaak over het hoofd wordt gezien en wordt verbannen naar de sfeer van het praktische. De belangrijkste functie van een hek is dan wel het afscheiden van de ene tuin van de andere, een handige grens die we allemaal respecteren, maar we moeten het belang ervan niet onderschatten. Het type schutting dat je heeft kan echt invloed hebben op het uiterlijk van je tuin.

Stijlvolle ideeën voor tuinafscheidingen

Gebruik traditionele schoot schuttingpanelen om de verschillende niveaus van de omtrek van een tuin uit te lijnen. Laat het ontwerp langs een helling of trapsgewijze bestrating lopen om een voortzetting van het hek te creëren, in plaats van verschillende hoogteniveaus toe te voegen – waardoor het onsamenhangend aanvoelt. In plaats van de panelen te beitsen of te schilderen, kun je ze verzegelen met een laag houtverduurzamende vernis voor een ingetogen afwerking.

Schilder een muur

Update een oude omheining met trends van het nieuwe seizoen met een scheutje verf, waardoor een kenmerkende muur in je tuin ontstaat. Probeer een ombre-effect te creëren door verschillende kleuren uit dezelfde verffamilie te kiezen. Een heerlijk aardse kleurenpalet is een mix van zand en aardetinten. Check eens hoe tof het is online bij experts. 

Maak een speels statement met een tweekleurig paneel

‘Creëer een opvallende look voor je schutting in twee tinten,’ Werk met donkere en lichte kleuren. Houd een donkere kleur aan de onderkant om felgekleurde meubels te laten opvallen en om bloemstukken te laten knallen. Het enige wat nodig is, is een beetje afplaktape om een scherpe lijn tussen de scheiding te krijgen. Veel plezier met het ontwerpen van je tuin. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden