Parket info

Nieuwe vloer voor in je bedrijf

Geplaatst op

Ben je van plan om binnenkort je vloer te vernieuwen in je bedrijf? Of wil je een gehele nieuwe vloer aanleggen? Je kunt dan een parketvloer nemen, maar je kunt ook eens een kijkje nemen bij betonplaten. Dit geeft je bedrijf de stevigheid die het verdient. De betonplaten kun je bestellen in verschillende soorten en maten. In deze blog kom je erachter welke soort betonplaat geschikt is voor jou!

Soorten betonplaten

Allereerst kun je beslissen hoe groot je je betonplaten wilt. Dit hangt natuurlijk af van de ruimte die gebouwd moet worden. Fijn is het ook hele betonplaten te gebruiken, omdat dit de stevigheid ten goede komt. De betonplaten zijn er in verschillende gewichten en maten te verkrijgen. Zo bestaan er platen van 10 ton, maar er zijn ook platen van wel 26 ton. Daarnaast varieert de omtrek van de plaat van 200X100 tot 200X200. De platen zijn in het glad en in het ruw beschikbaar. De ruwe platen hebben als voordeel dat ze minder glad zijn bij ijzel en ze zijn dieper qua motief zodat de plaat minder snel slijt. De gladde platen hebben als voordeel dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn, strak zijn afgewerkt en in verschillende diktes verkrijgbaar zijn. 

Welke ondergrond is goed?

Als je betonplaten neerlegt, dan wil je dat dit goed gebeurd. Hierbij is het goed om na te denken over de ondergrond. De betonplaten moeten voldoende draagkracht krijgen van de fundering. Je kunt je voorstellen dat de platen niet op los zand kunnen liggen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de platen verschuiven en dat is iets wat je niet wilt. De draagkracht wordt gemeten met een formule waarbij rekening wordt gehouden met de draagkracht van de grond en de stijfheid van de grond. De ondergrond bestaat vooral uit zand. Allereerst 20 centimeter zand dat is aangedrukt met een trilplaat en vervolgens 5 centimeter zand dat niet is aangedrukt. Het is goed om je aan deze voorwaarden te houden, omdat de betonplaten lang moeten mee gaan. Is de ondergrond niet goed, dan kan het zijn dat alle betonplaten vervangen moeten worden. Een dure grap waar niemand blij van wordt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden