Parket info

Nieuwe woonkamer inrichten

Geplaatst op

We nemen in deze tekst verschillende tips met je door om je woning helemaal top te krijgen. Lees snel verder en laat je creatief beïnvloeden. 

Hoe kun je de kamer mooi maken?

We nemen enkele tips met je door: 

Begin met een plan, niet met kussens

De eerste stap? Geen kussens kopen. De basis van een ontwerp is een visie en een plan.

Aangezien je woonkamer mogelijk allerlei activiteiten zal hosten, of dat nu een cocktailparty is of een filmavond met de familie is het een plek die je goed moet uitdenken. 

Ontwikkel een lay-out en een meubelplan dat rekening houdt met je levensstijl. 

Investeer in de bank

Als de functionaliteit eenmaal is uitgedacht, is het eerste meubelstuk dat je koopt de bank. Het is belangrijk om een stuk te vinden dat de tand des tijds doorstaat en een kwaliteitsstuk is. Ook de levensstijl speelt hier weer een rol, want die bepaalt hoeveel het meubelstuk zal worden gebruikt en wat de beste kleurfamilie en stof is. Zo zou bijvoorbeeld wit mohair niet goed samengaan met plakkerige kinderhanden en modderige poten van huisdieren.

Accentueer met verlichting

Bij het plannen van de inrichting van de kamer en de raambekleding zou je prioriteit moeten geven aan natuurlijk licht. Heb je goede lampen? Goede bovenverlichting?

Voor dit deel van het ontwerp kiest ze het liefst lampen die de algehele esthetiek ondersteunen en fungeren als sculpturale noten. Investeer in een paar mooie lampen en je zult die voor altijd in je collectie hebben.

Definieer de ruimte met vloerkleden

“Ik wil dat de vloerkleden het territorium opeisen”, “Ik zorg ervoor dat het tapijt veel groter is dan de zitruimte.” Dat hoor je vaak. En het is zo handig: door groter te dimensioneren met het vloerkleed zal de kamer uiteindelijk groter lijken. 

Accentueer met tafels

Salontafels kunnen een centraal punt worden, omdat hun vorm in contrast staat met de grotere massa van de bank en de aandacht trekt. Kies daarom voor sterke lijnen en tijdloze stukken.

Kasten op maat 

Met kasten op maat wordt het een stuk makkelijker om te profiteren van een schitterend interieur. Dan kun je die kasten heel goed op je ontwerp laten aansluiten. Overleg je wensen met de bouwer en je kunt alle kanten op! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden