Parket info

Ontwerp een ecologische woning

Geplaatst op

De klimaatcrisis van tegenwoordig is doorslaggevend. Heel veel mensen willen een ecologische leefstijl aanhangen. Je kunt op verschillende manieren een bijdrage leveren aan een betere manier van leven als het gaat over omgaan met het milieu. In deze blog willen we graag een aantal tips geven waarmee het erg gemakkelijk wordt om een ecologische woning te ontwerpen. Het kan gaan om een woning die nog helemaal gebouwd moet worden, maar ook om de aanpassingen van een woning die al langere tijd je woonstee is. 

Zonnepanelen nemen

Veel mensen zien wel heil in het nemen van zonnepanelen hiermee kun je dus met behulp van de zon energie opwekken en dit is een behoorlijke aanvulling op je energievoorraad. Zo zul je jaarlijks minder energie gebruiken die aangeleverd wordt door de energiemaatschappij. 

Bij Zonnepanelen Friesland helpen ze je graag verder aan geschikte zonnepanelen. 

Kies voor milieuvriendelijk materiaal 

Wanneer de keuze hebt uit verf gemaakt met chemische middelen of juist verf die op waterbasis is, dan is het drie keer raden welke keuze het beste is. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld hout en allerlei andere zaken die gebruikt worden om bepaalde projecten in de tuin of onderdelen van je woning te realiseren. 

Ga slim om met energie 

Doe de wandeling door de woning en kijk waar allemaal energie gebruikt wordt. Zitten er misschien apparaten in het stopcontact die er helemaal niet in hoeven te zitten? Staan apparaten op standby? Heb je verschillende apparaten met een hoog of laag energielabel? Zijn er oude apparaten die veel stroom verbruiken toe aan vervanging? Heb je eigenlijk wel dubbele beglazing en afdoende isolatie in de muren, het plafond en vloer? Dit zijn allemaal vragen die je zelf kunt stellen om uiteindelijk ecologische te kunnen leven. Heb je alle vragen zo beantwoord dat er een beeld ontstaat van je woning waarbij je eigenlijk niet anders kan dan bepaalde punten te veranderen, dan ben je goed bezig en zul je snel een meer ecologische leefstijl hebben. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden