Parket info

Soorten scharen

Geplaatst op

Een nieuwe vloer in je woning. Dit geeft een leuk en nieuwe look aan de woning. Het klinkt erg makkelijk, maar toch komt er veel bij kijken. De oude vloer moet eruit, waardoor er plaats komt voor een nieuwe vloer. Daarnaast kan het zijn dat er onder de vloer allemaal buizen liggen. Dit zou kunnen komen door bijvoorbeeld vloerverwarming. Deze buizen moeten goed liggen en goed op maat zijn, voordat de vloer erop komt te liggen. Om deze buizen goed op maat te krijgen kun je een buizenschaar gebruiken. Maar wat is een buizenschaar? En welke soorten scharen heb je nog meer?

Buizenschaar

 

Buizen liggen op vele plaatsen in een woning. Door een buis loopt bijvoorbeeld water. Het is in een woning van belang dat de buizen een juiste grootte hebben. Hierbij moet er dan wel eens gebruik gemaakt worden van een buizenschaar. Een buis doorknippen met een gewone schaar gaat namelijk erg lastig worden. Met gebruik van een buizenschaar knip je erg makkelijk verschillende buizen door. De buizenschaar kun je gebruiken tot een diameter van ongeveer 42 mm. Wanneer je de schaar gebruikt, hoef je weinig kracht te gebruiken. De schaar is vooral handig voor pvc verwarming en waterleiding buizen. 

Stofschaar

 

Naast de buizenschaar heb je ook de stofschaar. Deze schaar is, zoals het woord het al zegt, bedoeld voor het knippen van stof. Bij het gebruik van deze schaar knip je met gemak stof door. De soorten stof maken niet erg veel uit, want de schaar doet het in de meeste gevallen erg goed. Ook hierbij geldt dat wanneer je een normale schaar zou gebruiken om stof door te knippen, je dit niet met gemak af zal gaan. Wanneer je dus graag een leuk kledingstuk wilt maken, is het gebruik van een stofschaar haast niet te ontbreken. Hierdoor werk je een stuk makkelijker.

Papierschaar

 

De papierschaar. Deze schaar is vrijwel in elke woning te vinden en haast onmisbaar. Met behulp van deze schaar kun je met gemak papier doorknippen. Daarnaast gebruiken veel mensen hem ook voor bijvoorbeeld het openen van verschillende verpakkingen of het afknippen van kleine uitstekende draadjes aan bijvoorbeeld kleding. Een papierschaar is snel en makkelijk in gebruik. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden