Parket info

Stellingen om te gebruiken in je bedrijf

Geplaatst op

Vandaag hebben we het over de verschillende soorten stellingen die je kunt overwegen voor gebruik in je bedrijf. Het kiezen van de juiste soort stellingen kan een aanzienlijke impact hebben op de efficiëntie van je opslagruimte en je algemene bedrijfsvoering.

De bekende palletstellingen

Een veelvoorkomend type stellingen dat je in overweging kunt nemen, zijn palletstellingen. Als je bedrijf grote hoeveelheden goederen op pallets opslaat, zoals in een distributiecentrum of magazijn, zijn palletstellingen ideaal. Ze maken gebruik van horizontale dragers waarop pallets worden geplaatst, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot je voorraad.

Legbordstellingen

Een ander handig type stellingen zijn legbordstellingen. Deze zijn perfect voor het opslaan van kleinere items of producten die je met de hand kunt oppakken. Legbordstellingen worden vaak gebruikt in detailhandelszaken, archieven en kantoren, omdat ze een overzichtelijke en georganiseerde opslagoplossing bieden.

Cantileverstellingen

Als je bedrijf te maken heeft met lange en zware items, zoals staven, buizen of houten planken, kunnen cantileverstellingen de beste keuze zijn. Cantileverstellingen zijn ontworpen om deze items veilig en gemakkelijk op te slaan. Ze hebben horizontale armen die uitsteken en zorgen voor een gemakkelijke toegang tot je lange voorraad.

Inrijstellingen

Een laatste type stellingen om te overwegen zijn inrijstellingen. Deze zijn handig voor bedrijven met een grote hoeveelheid van dezelfde SKU (Stock Keeping Unit) omdat ze diepere opslag mogelijk maken. Inrijstellingen minimaliseren gangpaden en maximaliseren de opslagcapaciteit, wat ze ideaal maakt voor bedrijven met een hoge omloopsnelheid van voorraad.

Conclusie

Het kiezen van de juiste stellingen voor je bedrijf hangt af van je specifieke behoeften en de aard van je producten. Het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, de aard van je goederen en de efficiëntie van je operationele processen. Door de juiste stellingen te selecteren, kun je niet alleen ruimte besparen, maar ook de productiviteit van je bedrijf verbeteren. Denk dus goed na over welk type stellingen het beste bij je bedrijf past om je opslag- en logistieke processen te optimaliseren. Stellingstunt is een uitstekende plek om de nodige stellingen te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden