Parket info

Tips bij het kiezen van een perfect bed

Geplaatst op

Slapen, het is fijn om te doen en oh zo belangrijk! Als je niet goed geslapen hebt kan het veel invloed hebben op je dagelijkse bezigheden. Moeheid staat je concentratie in de weg en zorgt voor een langzaam en minder oplettendheid. Dit kan erg vervelend zijn en je werk kwaliteit beïnvloeden. Buiten dat is het ook nog eens een vreselijk vervelend gevoel. Je wilt je immers natuurlijk graag fit voelen. Een goede nachtrust is dus essentieel! Door een goede investering te doen in een kwalitatief bed weet je zeker dat je nachten er voortaan beter uit gaan zien en je lekker uitgerust de dag doorkomt. Lees hier hoe jij een perfect bed kan kiezen en waar je op moet letten.

Comfort

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een bed, het comfort! Een bed moet goed liggen en bepaalde drukpunten van je lichaam verlichten. Verder is het ook belangrijk dat je kiest wat bij je past. De een vindt een hard stevig bed dat snel terug veert heel prettig en de ander wil er bijna in verdrinken en lekker zacht en donzig in liggen. Het is dus heel verschillend per persoon. Dit onderdeel is dan ook heel verschillend per persoon wat het kussen betreft. Probeer dus een goed contrast te vinden tussen deze twee.

Rug- en gewricht ondersteuning

Een goed bed moet voldoende ondersteuning geven aan je rug, wervelkolom, gewrichten en spieren. Het helpt je houding te verbeteren en je te ontlasten op de momenten dat je werkzaamheden uitvoert. Tevens is het voor ouderen al helemaal aan te raden om hier goed naar te kijken, elk bed verschilt  hier namelijk in. Als je ouder bent zul je ook meer met slijtage en ligplekken te maken hebben.

Juiste maat

Zorg dat het bed het juiste formaat heeft dat in de kamer past waar je het bed wilt neerzetten. Je moet dan wel rekening houden met ruimte die nodig is voor een eventuele nachtkast en loopruimte. Ook is het handig om naar je eigen lengte te kijken. Je wilt immers niet dat je voeten uit het bed steken.

Het juiste materiaal

Dan kun je je voorkeur nog leggen op het materiaal. Wil je een houten bed of bijvoorbeeld een bed van stof, zoals een boxspring? Uiteraard is het ook een beetje afhankelijk van de kleuren en meubels die je hebt staan in je kamer. Stoffen boxsprings zijn tegenwoordig wel steeds populairder, dit komt doordat het matras en bed in één zit, veel minder snel stuk gaat en gemakkelijk in elkaar te zetten is. Het enige nadeel is dat stof ook stof aantrekt en dat je de randen op de bordes wat beter zou moeten bijhouden. Vergeet niet, alles is het waard voor een goede nachtrust! Goed bed nodig en wil je opties vergelijken? Bekijk het assortiment op slaapspecialistvanellen.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden