Parket info

Tips voor het schilderen van een parketvloer

Geplaatst op

Een vloer moet om de zoveel tijd vernieuwd worden. Je kunt een nieuwe vloer aanschaffen of juist de vloer voorzien van een nieuwe toplaag. De laatste optie is vaak het voordeligst en kun je zelf uitvoeren. Bij een parketvloer moet je de toplaag even schuren en vervolgens voorzien van een nieuwe toplaag verf. Hoe je dit het beste kan aanpakken behandelen we in deze blog. Ontdek onze schildertips.

 

De vloer voorbereiden

Voordat je begint met schilderen moet je de vloer goed voorbereiden. Maak deze goed schoon zodat er geen vuil meer aanwezig is. Daarnaast is het handig om de toplaag te schuren zodat je een mooi egaal oppervlakte creëert. Ga je een groot oppervlakte schilderen? Maak dan gebruik van een speciale parketschuurmachine om veel tijd te besparen. Vergeet niet na het parket schuren de vloer weer goed schoon te maken. Mocht je hier weinig ervaring mee hebben is het eventueel aan te raden om dit door een professioneel te laten doen.

 

Het uitkiezen van de grondverf

Na het schuren en schoonmaken kun je starten met schilderen. De parketvloer kan eerst in de grondverf gezet worden. Maar welke grondverf heb je nodig? Gebruik witte grondverf bij lichte kleuren en gebruik een grijze grondverf voor donkere kleuren. De grondverf zorgt ervoor dat er een mooie egale laag komt op de parketvloer. Vervolgens kan je de toplaag met je gewenste kleur of lak aan gaan brengen.

 

Aan de slag met schilderen

We raden aan om altijd zo ver mogelijk van de deuropening te starten met schilderen. Zo voorkom je dat je straks vast komt te zitten. Werk langzamerhand je weg terug naar de deur. Doe een controlecheck of de vloer echt goed geschuurd is. Het is namelijk aan te raden om het verven in een keer te doen en niet tussentijds te stoppen om nog een stukje bij te schuren. Let op dat een houten vloer vaak een tweede laklaag nodig heeft. Zo behaal je het beste resultaat voor een langdurige kwalitatief sterke en mooie vloer. Laat de vloer minimaal 24 uur met rust, de laklaag heeft een dag tot een week nodig om echt volledig goed te harden. Het is aangeraden om pas na een week de meubels weer terug in de ruimte te plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden