Parket info

Voetballen op kunstgras

Geplaatst op

Een vloer leg je niet alleen in je woonkamer neer, maar die kun je ook op een voetbalveld neerleggen. Nee, we hebben het dan niet over een parketvloer, maar over kunstgras. Voetballen kun je namelijk doen op normaal gras, maar je kunt dit ook doen op kunstgras. De naam zegt al dat het gras niet echt is. Het is nep gras. Op kunstgras voetballen heeft vele voordelen. In deze blog worden de voordelen van kunstgras verder uitgelegd en er wordt gekeken naar de soorten kunstgras die er zijn. 

Soorten kunstgras

In Nederland liggen ongeveer 2200 velden kunstgras waarop gevoetbald wordt. Er zijn verschillende soorten voetbal kunstgras. De meest voorkomende soorten zijn velden met rubbers en velden met kurk. De velden met rubbers hebben zwarte stukjes rubber op het veld liggen. De rubbers zorgen ervoor dat het veld bespeelbaar is. De bal rolt mooi over het veld, er kunnen slidings worden gemaakt en de bal stuitert natuurlijk op. Ook heb je velden waar kurk op ligt. Deze velden zijn zwaarder te bespelen dan de velden met rubber. De bal stuitert iets minder hoog op en rolt ook minder ver door. 

Voordelen kunstgras

De voordelen van kunstgras met rubber of kunstgras met kurk verschillen niet van elkaar. Het grootste voordeel van kunstgras is, is dat er ook gevoetbald kan worden als het heeft geregend. Wanneer er veel regen is gevallen dan zijn de velden met gras niet meer te bespelen, omdat je anders het veld stuk maakt. De kunstgrasvelden hebben daar geen last van. Daarnaast is het voordeel dat kunstgras niet hoeft te worden gemaaid. Het is kunstgras dus het groeit niet. Normaal gras moet wel 1x per week worden gemaaid. Wanneer je veel velden hebt is dit een flinke klus. Bij kunstgras valt deze taak in zijn geheel weg. Het laatst voordeel dat we benoemen is dat het veld recht is. Bij normaal gras kennen we allemaal wel het bekende “polletje”. Je wilt de bal net aannemen en dan raakt de bal een polletje. Vervolgens stuitert de bal over je voet heen wat er heel knullig uitziet. Bij kunstgras kan dat niet, omdat het veld recht is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden