Parket info

Waar moet je op letten bij de afwerking van een zit-sta bureau?

Geplaatst op

In steeds meer kantoren kom je een zit-sta bureau tegen. De vele voordelen ervan zijn dan ook niet over het hoofd te zien. Zo biedt het een betere werkhouding, waardoor je langer en effectiever kunt werken. Het aanbod aan zit-sta bureau’s is tegenwoordig zeer uitgebreid. Zodoende raden we aan om kritisch te kijken naar een bureau voordat je er een kiest. Waar moet je op letten bij de afwerking van een zit-sta bureau?

Tip 1: Kies een goede kleur die matcht

Ten eerste is het belangrijk dat je een goede kleur kiest. Zorg ervoor dat je het bureau kunt plaatsen in de kleur die je graag wil en laat het matchen met de rest van de kamer. Wil je bijvoorbeeld graag een zwart bureauoppervlak, dan moet het wel dan moet het wel bij de muur passen. Droom je van een wit bureau? Kies dan voor een kleur muur die matcht, zoals wit of beige.

Tip 2: Zorg voor de juiste afwerking

De volgende stap is het kiezen van de juiste afwerking. Je moet kiezen uit een aantal verschillende afwerkingen beschikbaar voor het bureau. De eenvoudigste optie is het gebruik van een lak. Lak is vaak niet echt duurzaam. Het is waarschijnlijk snel vervagen en het is niet erg aantrekkelijk. De volgende optie is het gebruik van hout. Hout is de perfecte optie wanneer je een meer natuurlijke afwerking wilt. Het bureau wordt behandeld met een schellaklaag. Deze afwerking is duurzamer en aantrekkelijker. Je kunt kiezen voor schellak, vernis of lak.

Tip 3: Zorg voor een afwerking dat in overeenstemming is met het bureau

Wanneer je hebt besloten om een bureau van metaal te kopen, zorg dan voor afwerking kiezen dat in overeenstemming  is met de afwerking van het bureau. De metalen afwerkingen zijn gemaakt van verschillende metalen. Sommige van de metalen die worden gebruikt voor de metalen afwerkingen zijn messing, chroom, staal, nikkel, nikkel-chroom, brons, zilver, goud, palladium, en ijzer.

Tip 4: Bespaar geld met een onafgewerkt bureau

Wil je graag geld besparen? Kies dan voor het onafgewerkte bureau. Deze bureaus zijn geschilderd met een geprimerde en verzegelde lak. De lak zal eerder snel vervagen en is duurzamer. Wanneer je graag een bureau wilt dat niet met lak is geverfd, kies je voor schellak, vernis of lak. Deze afwerkingen zijn duurzamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden