Parket info

Waterontharder maakt stoffen zachter

Geplaatst op

Een waterontharder kopen is heel erg slim. Dat is vanwege het feit, dat mensen gewoon zien dat de badkuip, douche en vaat er veel beter uitziet. Geen kalkaanslag en uren extra poetsen. Dat wil je! We gaan je hieronder nog een belangrijk voordeel uit de doeken doen. 

Maakt stoffen zachter

Een van de grootste voordelen van waterontharders in huis is dat ze de stof van de kleren zachter maken, waardoor ze duurzamer en gemakkelijker te hanteren worden. Omdat er minder kans is op ijzerafzetting tussen de lagen stof, kunnen zachte waterbronnen ervoor zorgen dat je kleren het langst meegaan.

Snellere opwarming van water

Als je in een gebied woont waar de winters streng zijn, dan is dit een voordeel dat je enorm zult waarderen. Zacht water is geweldig als het gaat om verwarmingsdoeleinden. Omdat het water minder onzuiverheden bevat, kan het de efficiëntie van waterverwarmers met wel 22% verbeteren. Dit kan op zijn beurt de algemene energierekening verlagen, wat resulteert in een zuiniger huishouden.

Beter leidingsysteem

Naast de voordelen van een snellere opwarming en eenvoudiger onderhoud, is zacht water ook erg gemakkelijk voor het leidingssysteem van het huis. Omdat er geen aanslag achterblijft, kunnen de waterleidingen en andere armaturen gemakkelijk worden onderhouden. Aangezien hard water schilfers achterlaat, kan het na verloop van tijd de efficiëntie van dit systeem in huis aanzienlijk verminderen. Als je primaire waterbron bijvoorbeeld hard water is, dan kan de ijzerafzetting leiden tot verstopte douchekoppen en andere problemen. Dit kan volledig worden weggenomen als je zacht water gebruikt voor al je huishoudelijke behoeften.

Conclusie

Zo zie je maar weer, tal van voordelen komen met de installatie van een waterontharder. Je bespaart jezelf een boel werk wanneer je gebruikmaakt van dit stukje techniek. Daarnaast is het zo dat je ook veel energie bespaart, want apparaten, zoals de vaatwasser, et cetera, werken beter en verbruiken veel minder energie. Ze gaan ook niet zo snel stuk. Dat scheelt dan al weer een ritje naar de witgoedzaak om machines, die vrij duur zijn, weer te moeten vervangen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden