Parket info

Welke parketvloer past het beste bij een eiken tafel?

Geplaatst op

Als je bezig bent met het verbouwen van je huis komt er veel op je af. Welk type vloer wil je hebben? Welke kleur wil je op de muur? Voor welke stijl ga ik, en welke meubels passen daarbij? Als je hebt gekozen voor een eiken tafelblad is het soms lastig hier de juiste parketvloer bij te zoeken. Je wilt niet precies dezelfde kleur doen waardoor het eiken tafelblad wegvalt, maar je wilt ook niet dat de kleur een mismatch is. Wij hebben de mooiste combinaties voor je op een rijtje gezet.

Hoe match je meerdere soorten hout?

Een houten vloer geeft de ruimte mee karakter en meer warmte. Maar als je een mooie eiken tafelblad op het oog hebt moet je wel kijken of je dit met de parketvloer kan combineren. Hiervoor is een ‘regel’ bedacht. De juiste match parketvloer is een houtsoort die tenminste drie tinten donkerder, of drie tinten lichter is dan het eiken tafelblad. Je voorkomt op deze manier dat de tafel wegvalt in de vloer en zorgt ervoor dat je meer dan één houtsoort in je interieur gebruikt. Anders wordt het wat eentonig. 

Splitsen met andere materialen

Een andere manier waarop je een parketvloer kan laten matchen met je eiken tafelblad is door het materiaal te doorbreken. Je kunt bijvoorbeeld wel kiezen voor een eiken tafelblad, maar in plaats van eiken tafelpoten kun je een stalen onderstel kiezen. Of je legt een tapijt onder de eettafel. Door een ander soort materiaal te gebruiken zorg je ervoor dat het niet te veel hout op hout wordt. 

Effen parketvloer

Als je de eiken tafel eruit wil laten springen kun je het beste gaan voor effen hout. Dit valt wat meer op de achtergrond en zorgt ervoor dat de tafel het statement van de ruimte wordt. Kies je een eiken tafel met een rustig houtpatroon, dan zou je kunnen uitpakken met een patroon in je parketvloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon of castle blocks. Als je gaat voor een drukker patroon op de vloer zal je tafel wel iets minder opvallen, maar ook dit kan erg mooi zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden