Parket info

Witte vlekken na het dweilen van je parketvloer? Kies voor waterontharder!

Geplaatst op

Bij de aanschaf van een waterontharder zijn er een groot aantal opties. En juist daardoor is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien en de juiste waterontharder aan te schaffen die past bij de huishouding. Een paar tips zouden meer dan welkom zijn. 

Kijk naar het watergebruik

Als er een waterontharder aangeschaft gaat worden moet er gekeken worden naar het watergebruik van het huishouden. Als er met veel mensen in de huishouding geleefd wordt, dan is het goed om een waterontharder te nemen die dat aan kan. Eentje met dubbele cilinders is een optie omdat die meer water tegelijkertijd aan kan en er dan alsnog zacht water is. Zelfs als de waterontharder aan het reinigen is van de filters. Wanneer het een klein huishouden is, dan is een waterontharder met één filter meer dan genoeg. 

Besturingssysteem dat bij de persoon past

Er is een mechanische waterontharder en een elektronische waterontharder. De mechanische waterontharder is goedkoper en werkt niet op stroom. De elektronische waterontharder kan bestuurd worden door middel van de wifi. Deze kan op het waterverbruik afgestemd worden en de tijden worden ingesteld. De mechanische waterontharder wordt aangestuurd door het volume en daardoor problemen oplossen. Als het zachte water opraakt gaat deze waterontharder filteren. 

Een onderhoudscontract nodig of niet

De leverancier van de waterontharder biedt een garantie aan en een onderhoudscontract. Hier zitten reparaties bij in. Het zout wordt op tijd aangevuld en de machine wordt jaarlijks nagekeken. Er wordt een watertest gedaan voor de hardheid van het water en gekeken naar bacteriën in het water. Er is geen omkijken meer naar de waterontharder, maar het kost een behoorlijke duit. In principe kan het onderhoud en het zout aanvullen bij de waterontharder door de eigenaar zelf gedaan worden. Een magnetische waterontharder heeft zelfs helemaal geen onderhoud nodig.

Iedere waterontharder heeft voordelen en nadelen. En de voordelen worden altijd gezien, maar neem de nadelen ook in overweging. Wanneer er eenmaal een waterontharder in de huishouding is heb je hier nog steeds omkijken naar. Tenzij dat je voor een magnetische waterontharder kiest natuurlijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden