Parket info

Zelf je houten vloer maken is leuk

Geplaatst op

Veel mensen in Nederland vinden het ontzettend leuk om zelf een houten vloer te maken voor hun woning. In deze tekst willen we jou graag een aantal creatief tips geven waarmee het mogelijk is om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer je kiest om het allemaal zelf te doen, dan zal dit je veel geld besparen en zo heb je ook invloed op hoe ecologisch verantwoord deze vloer wordt. Lees snel verder en doe je voordeel met de eigenschappen die deze vloer jou te bieden heeft. 

Hoe kom ik aan goed hout?

Wanneer je goed houd wilt hebben voor je houten vloer dan raden wij jou aan om naar een houthandel te gaan. De experts die daar werkzaam zijn hebben de nodige kennis om jou te assisteren. Ze weten precies wat voor soort hout je het beste kunt gebruiken. Het zou zonde zijn als je de verkeerde keuze zou maken, niet waar? Sla goed advies niet in de wind en verzamel je kennis bij de houthandel. 

Hoe maak ik een houten vloer?

Het is helemaal niet zo moeilijk om een houten vloer te maken; het enige wat je hoeft te doen is de houten planken te maken als deze nog niet gemaakt zijn en deze naar je woning vervoeren. Het beste is om de planken te laten zagen door een expert. Daarna is het erg belangrijk dat je de basisvloer egaal maakt, dus de vloer waar de planken op komen te liggen. Daarna leg je spaanplaten op de vloer. Vervolgens leg je de ondervloer. Je begint met een eerste lijn planken. Daarna volgen de andere lijnen die je aan elkaar vast lijmt. 

Is een houten vloer een slimme investering? 

Een houten vloer kan heel lang meegaan en dat maakt dat het een investering is die we slim en duurzaam kunnen noemen. Zeker wanneer je gaat voor ecologisch verantwoorde planken, dan is het een goede manier om het milieu te ontzien en lang te kunnen genieten van een solide vloer. Het is wel belangrijk dat er niet steeds allemaal water op de vloer valt, want dan gaat de vloer naar de haaien. Wanneer je honden en kleine kinderen hebt, is het misschien wat minder slim een houten massieve vloer te kiezen, dan kun je beter gaan voor een goedkopere laminaatvloer of een gietvloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze publicaties. We blijven je op de hoogte houden!

Contactgegevens

Via info @ parket info.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden